13 Temmuz 2024, Cumartesi 62. GELENEKSEL SİLİVRİ YOĞURT FESTİVALİ, BÜYÜK BİR COŞKUYLA BAŞLADI Silivri Belediyesi tarafından düzenlenen ve üç gün sürecek olan 62. Yoğurt Festivali, renkli açılış korteji ile başladı. Festivalin birinci gününde sahnelenen yöresel halk dansları gösterisi büyük beğeni toplarken, muhteşem performansıyla gençleri coşturan DJ Erdem Kınay’ın ardından sahne alan ünlü sanatçı İrem Derici verdiği konserle Silivrililere coşku dolu, unutulmaz bir gece yaşattı. 62. GELENEKSEL SİLİVRİ YOĞURT FESTİVALİ, BÜYÜK BİR COŞKUYLA BAŞLADI

Yoğurt Festivali’ne Silivri Kaymakamı Tolga Toğan, Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu ve eşi Hayriye Sena Balcıoğlu, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, STK temsilcileri, muhtarlar, basın mensupları ve binlerce vatandaşlar katıldı.

 

Silivri'nin ünlü lezzeti Silivri Yoğurdunu tanıtmak amacıyla her yıl düzenlenen 62. Geleneksel Silivri Yoğurt Festivali, büyük bir coşkuyla başladı. Silivri Belediye Binası önünden başlayan açılış kortejiyle başladı. Silivri Kaymakamı Tolga Toğan, Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu ve eşi Hayriye Sena Balcıoğlu'nun yanı sıra siyasi parti temsilcileri ve gösteri gruplarının katıldığı açılış kortejine Silivrililer büyük ilgi gösterdi. Başkan Balcıoğlu, yürüyüş sırasında evlerinin balkonları ve camlarından korteje eşlik eden Silivrililere teşekkür etti. Açılış korteji, Silivri sahilindeki festival alanında son buldu.

 

Festivalin ilk gününde, binlerce Silivrili festival alanını doldurdu. Uzun süredir heyecanla beklenen festivale gelenler, eğlence dolu bir gece yaşadı. Ödüllü turnuvalar, sergi açılışları, el emeği ürünlerin sergilendiği stantlar ve açılış kortejiyle başlayan festivalde, DJ Erdem Kınay performansıyla Silivrilileri coşturdu. Sahne performansının sonunda DJ Erdem Kınaya sahnede çiçek takdiminde bulunan Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Yavuz Alçi, sanatçıya ayrıca Silivri Yoğurdu hediye etti. DJ Erdem Kınayın sahne performansının ardından Silivri Halk Dansları Topluluğunun Trabzon Yöresi Halkoyunları ve Yeni Nesil Spor Kulübü’nun Silivri Yöresi Halk Oyunları gösterileri izleyicilerden tam not aldı.

Halkoyunları gösterilerinin ardından yoğurt yeme yarışması gerçekleştirildi ve seçilen iki yarışmacı yoğurdun içinde bulunan altını bulmaya çalıştı. Yarışmanın kazananı Serhat karaçoban oldu. Yarışmanın ardından sahne alan İrem Derici, verdiği muhteşem konserle festivalin ilk gününe damgasını vurdu.

 

 

NE KADAR GÜZELSİN SİLİVRİ, NE KADAR BÜYÜKSÜN SİLİVRİ

 

Yoğurt Festivali’nin açılış konuşmasını yapan Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, festivali halkla birlikte kutlamaktan duyduğu büyük mutluluğu ve gururu dile getirdi. Başkan Balcıoğlu, “Bugün burada, sadece bir festival yapmıyoruz. Bugün burada, hep birlikte, dayanışma ve birlik ruhuyla; yüzyıllardır bir arada yaşama kültürünün en güzel temsilcisi olan milletimizin bu değerleri asla bırakmayacağının, kardeşliğimizin ve beraberliğimizin daima süreceğinin güçlü mesajını veriyoruz. Ne kadar güzelsin Silivri, ne kadar büyüksün Silivri!
Bu festival, birlik ve beraberliğimizin, dayanışma ruhumuzun en parlak ifadesidir. Silivri’de ayrım yok, kutuplaşma yok! Silivri’de herkes eşit, herkes kardeş. Burada kimse dini inancı, ideolojisi, siyasi görüşü ya da memleketi yüzünden sınıflandırılmıyor. Silivri’de, farklılıklar zenginliktir ve bu zenginlik bizim en büyük gücümüzdür.” Dedi

SİLİVRİ'NİN BU DOĞAL VE KÜLTÜREL ZENGİNLİKLERİNİ GELECEK KUŞAKLARA AKTARMALIYIZ

“Tarihi 7000 yıl öncesine uzanan, her daim barışın, huzurun ve kardeşliğin sembolü olan güzel şehrimiz Silivri, Allah vergisi doğal güzellikleri, yemyeşil ormanları ve uçsuz bucaksız mavilikleriyle; 45 kilometrelik muhteşem sahil şeridiyle adeta bir cennet parçasıdır. Bu eşsiz toprakları korumak ve gelecek nesillere miras bırakmak hepimizin ortak sorumluluğudur. Silivri'nin bu doğal ve kültürel zenginliklerini rant ve betona kurban etmeden, bugün olduğu gibi, güzellikleriyle gelecek kuşaklara aktarmalıyız. Yanı başımızda Esenyurt var, biliyorsunuz. Orada komşuluk ilişkileri bitmiş, insanlar yeşile ve gökyüzüne hasret kalmış. İnanın, insanlar oralardan Silivri’ye, bu güzelliklerin tadını çıkarmak için geliyor. İstanbul’un en verimli topraklarına sahibiz; 500 kilometrekare ekilebilir ve dikilebilir arazilerimiz ile eşsiz bir konumdayız. Bizler bunun farkında olmalı ve bu bilinçle hareket etmeliyiz. Tarım yoksa, gelecek yok. Doğa yoksa, gelecek yok. Silivri’nin bereketli topraklarını, eşsiz doğasını ve tarihi mirasını koruyarak, çocuklarımıza ve gelecek nesillere daha güzel bir Silivri bırakmak zorundayız. Bu bizim en büyük görevimizdir.”

 

İSTANBUL'DA İMAMOĞLU, SİLİVRİ'DE BALCIOĞLU

Başkan Balcıoğlu, yoğun programı nedeniyle festivale katılamayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun selamlarını iletti. İmamoğlu'nun Silivri'nin değerlerine sahip çıkılması gerektiğini vurguladığını belirten Başkan Balcıoğlu, “Kendisi, “Ben İstanbul’un Muhafızı’yım, Bora Silivri’nin Muhafızı, sizler de bu değerlerin muhafızı olun,” diyor. Bu değerleri koruyarak, gelecek nesillere daha güzel bir Silivri bırakmak bizim görevimizdir. Şimdi sizlerden söz istiyorum! Ekrem Başkanımızla aydınlık güzel günlere yürüyeceğiz! İstanbul'da İmamoğlu, Silivri'de Balcıoğlu diyerek yürüyeceğimiz güzel günlere hazır mısınız? Silivri’mizin, İstanbul’un ve hatta Türkiye’nin geleceği için, birlik ve beraberlik içinde, yürümeye hazır mısınız? Hep birlikte daha güzel bir gelecek için el ele verecek miyiz?” dedi.

 

BAŞKAN BALCIOĞLUNDAN 100. GÜN DEĞERLENDİRMESİ

Göreve geleli 100 gün olduğunu söyleyen Başkan Balcıoğlu, “Bu süre içinde, Silivri’de her rengin, her sesin duyulduğu, herkesin huzur içinde yaşadığı bir yönetim anlayışını benimsedik. Bizim belediyecilik anlayışımız, vatandaşına tepeden bakmayan, kimseyi ötekileştirmeyen, bahane değil çözüm üreten bir anlayıştır. Belediyecilik sadece inşaat, beton ve taş döşemek değildir. Belediyecilik, toplumu tüm renkleriyle kucaklamak, insanların geleceğe umutla bakmasını sağlamak, herkesin kafasını yastığa huzur içinde koyabilmesidir. Bizim belediyecilik anlayışımızın temelinde insan var. Anneler var, çocuklar var, gençler var.” dedi.

 

BİZİM MEYDANLARIMIZDA BİRLİK VAR, SEVGİ VAR, DAYANIŞMA VAR

Başkan Balcıoğlu, “Bizim meydanlarımızda birlik var, bizim meydanlarımızda sevgi var, dayanışma var! Bizim meydanlarımızda kadınlar var, çocuklar var, gençler var! Bizim meydanlarımızda Cumhuriyet'in ışığı, Atatürk'ün yol göstericiliği var. Bizim, bizi biz yapan değerlerimiz var ve bu değerlere sonuna kadar sahip çıkacağız. Ay Yıldızlı Al bayrağımıza, İstiklal Marşımıza, ezan sesimize, Cumhuriyetimize ve Atatürk’ümüze sahip çıkacağız. Başkaları gibi korkarak, yarım ağızla değil; bağıra bağıra, korkusuzca Atatürk diyeceğiz ve o büyük liderin bir çift mavi gözünün ışığından ayrılmadan yürüyeceğiz. Bu değerler, bizi biz yapan, milletimizi bir arada tutan, ortak geçmişimiz ve geleceğimizdir. Silivri’de, bu değerlerin ve ilkelerin muhafızı olarak, hep birlikte daha aydınlık bir geleceğe yürüyeceğiz.” dedi

 

İREM DERİCİ’DEN SİLİVRİLİLERE UNUTULMAZ GECE

Silivri sahilindeki festival alanında sahne alan ünlü sanatçı İrem Derici, en sevilen şarkılarını Silivrililer için seslendirdi. Sahne performansı ve sesiyle binlerce kişiyi adeta mest eden İrem Derici, festivali izlemeye gelenlere unutulmaz bir gece yaşattı. İrem Derici’ye sahnede çiçek takdiminde bulunan Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, sanatçıya ayrıca Silivri Yoğurdu hediye etti.




Haber Fotoğrafları
Hızlı Menü