14 Temmuz 2024, Pazar 62. GELENEKSEL SİLİVRİ YOĞURT FESTİVALİ'NİN İKİNCİ GÜNÜ BÜYÜK BİR KALABALIKLA GERİDE KALDI Silivri Belediyesi tarafından düzenlenen 62. Geleneksel Silivri Yoğurt Festivali’nde ikinci gün geride kaldı. Turnuvalar, sergiler, Roman performans gösterisi, Dj performansı ve yoğurt yeme yarışmasına sahne olan festivalin ikinci gününde, sevilen şarkıcı Semicenk verdiği konserle Silivrililere unutulmaz anlar yaşattı. 62. GELENEKSEL SİLİVRİ YOĞURT FESTİVALİ'NİN İKİNCİ GÜNÜ BÜYÜK BİR KALABALIKLA GERİDE KALDI

Yoğurt Festivali’ne Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu ve eşi Hayriye Sena Balcıoğlu, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, STK temsilcileri, muhtarlar, basın mensupları ve binlerce vatandaşlar katıldı.

 

Silivri’de üç gün boyunca devam edecek olan 62. Yoğurt Festivali’nin ikinci günü, zengin etkinliklerle dolu bir programla gerçekleştirildi. İlk gün olduğu gibi, ikinci günde de binlerce Silivrili, gün boyu süren çeşitli etkinlikler ve gösterilerle eğlenceli anlar yaşadı. DJ Emir Can Saltabaş performansıyla Silivrililere eğlence dolu anlar yaşattı. Sahne performansının sonunda DJ Emir Can Saltabaşa sahnede Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Tan Hüseyin Kıroğlu çiçek takdiminde bulundu. DJ Emir Can Saltabaş performansının ardından Silivri Dans ekibinin Roman performansı gösterisi büyük beğeni topladı. Silivri Dans ekibinin performansının sonunda ekibe Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Emine Tarin çiçek takdiminde bulundu.

 

Roma performans gösterisinin ardından yoğurt yeme yarışması gerçekleştirildi ve büyük bir ilgiyle takip edildi. Seçilen iki yarışmacı, yoğurdun içinde saklanan altını bulmaya çalıştı. Kıyasıya rekabetin yaşandığı yarışmada, yoğurdun içindeki altını bulan ve yarışmayı kazanan isim Umut Alperen Boz oldu. Yarışmanın hemen ardından sahneye çıkan Semicenk, Silivrililere unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu. Şarkıları ve sahne performansıyla büyük beğeni toplayan Semicenk, kalabalığı coşturdu.

 

YARIŞMALARIN KAZANANLARI BELLİ OLDU

62. Yoğurt Festivali’nin ikinci gününde düzenlenen yarışmaların sonuçları belli oldu. 3x3 Basketbol Turnuvası sonunda Genç Kızlar Kategorisinde 1. Yılans, 2. Bozkurtlar, 3. Deniyoruz grupları oldu. Genç Erkekler Kategorisinde 1. Genç Aslanlar, 2. Vahşi Kelebekler, 3. Çağrıbey Ghetto grupları oldu. Büyük Erkekler Kategorisi 1. İstanblue, 2. 100 Plus, 3. See you takımları oldu. Plaj Voleybolu Turnuvası sonunda 1. Star Voleybol, 2. Plasör Efendiler, 3. Yıldız Savaşları takımları oldu.

 

SİLİVRİ’NİN EN LEZZETLİ YOĞURDU SEÇİLDİ

 

Silivri’nin köklü yoğurt yapım geleneğini yaşatmak hem de Silivri’nin en lezzetli yoğurdunu belirlemek amacıyla düzenlenen yoğurt mayalama yarışması tamamlandı. Özenle hazırlanan yoğurtlar jüri üyelerimiz Aysun Subaşı, İstanbul Rumeli Üniversitesi ve Rumeli Gastronomi Profesyonelleri Derneği (RUGAP) Öğretim Görevlileri Mustafa Oğuzhan Ercan ve Doğukan Bayesen’in tadım testlerinin sonunda belirlendi. Yarışmada 1. Aslı Çalışkan en genç yarışmacımız olarak birinciliği kazanırken, 2. Seda Girgin ve 3. Şanziment Çelik oldu. Kazanan yarışmacıların ödüllerini jüri üyelerinin ödüllerini Belediye Başkan Yardımcılarımız Emine Tarin, Yavuz Alçı ile Meclis Üyesi Elif Yılmazer takdim etti. Ardından jüri üyelerimizin bugüne gösterdikleri katılımlarından dolayı Hatice Gözen, Sibel Aydın Işıköndeş ve Ebru onur jürilerimizin hediyelerini takdim etti.

 

BAŞKAN BALCIOĞLU, DAHA YENİ BAŞLIYORUZ

 

Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, “Bugün, Silivri'nin şimdiye kadarki en kalabalık konserine tanık oluyoruz. 62 Yıldır Silivri’mizde yoğurt festivali düzenliyoruz. Bu kadar kalabalık bir konseri ilk defa yaşıyoruz. Türkiye’mizin çok güçlü sesi Semicenk’i Silivri’de ağırlamaktan son derece mutlu, heyecanlı ve coşkulu olduğumuzu belirtmek istiyorum. Bu akşam, onun muhteşem performansıyla unutulmaz anılar biriktireceğimizden hiç şüphem yok. Bu güzel akşamda bizimle olduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum. Tüm genç kardeşlerime, tüm hemşerilerime söylüyorum; Daha yeni başlıyoruz. Çok daha güzel günler çok daha güzel konseri hep birlikte yapacağız.” dedi.

 

SİLİVRİ’DE FESTİVALE COŞKULU DEVAM

 

Ünlü sanatçı Semicenk, Silivri sahilindeki festival alanında verdiği konserle Silivrililere unutulmaz anlar yaşattı. En sevilen şarkılarını seslendiren Semicenk, sahne performansı ve enerjisiyle izleyenleri adeta büyüledi. Festivale katılan binlerce kişi, gece boyunca coşku dolu anlar yaşadı. Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, konserin sonunda Semicenk’e Silivri Yoğurdu hediye etti ve çiçek takdiminde bulunarak teşekkürlerini iletti.




Haber Fotoğrafları
Hızlı Menü