01 Temmuz 2024, Pazartesi Başkan Balcıoğlu, 1 Temmuz Kabotaj Bayramı Kutlamalarına Katıldı Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, Silivri Kaymakamlığı, Silivri Liman Başkanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Silivri Su Ürünleri Kooperatifi ve Silivri Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirilen 1 Temmuz Kabotaj Bayramı kutlama etkinliklerine katıldı. Etkinlikler, Silivri Sahili limanında düzenlenen saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Başkan Balcıoğlu, 1 Temmuz Kabotaj Bayramı Kutlamalarına Katıldı

Törenin ardından ilçe protokolü ve vatandaşlar, bayraklar ve balonlarla süslenmiş teknelerle denize açıldı. Başkan Balcıoğlu, Silivri Kaymakamı Tolga Toğan ve diğer ilçe protokolü üyeleri ile birlikte deniz şehitleri anısına denize çelenk bıraktı.

Başkan Balcıoğlu, törenin ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Türk denizciliğinin bağımsızlık ve egemenlik simgesi 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nda, deniz şehitlerimiz için mavi vatanımız olan denizimize çelengimizi sunduk. Denizlerdeki bağımsızlığımızın ve milli egemenliğimizin teminatlarından biri olan Kabotaj Bayramı kutlu olsun."

Balcıoğlu, denizcilik sektörünün Türkiye için önemine vurgu yaparak, "Kabotaj Bayramı, denizlerimizdeki egemenliğimizin simgesidir ve bu özel günü kutlamak, denizciliğimizin önemini vurgulamak açısından büyük bir anlam taşımaktadır. Denizcilik sektörü, ülkemizin ekonomik ve stratejik gücünün önemli bir parçasıdır" dedi.

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, Kabotaj Bayramı etkinliklerinin ardından, denizcilik sektöründe çalışan ve emek veren tüm vatandaşlara teşekkür ederek, denizlerdeki bağımsızlık ve egemenliğin korunmasının önemine dikkat çekti.