09 Temmuz 2024, Salı BAŞKAN BALCIOĞLU SİLİVRİ’NİN TARİHİ DERNEĞİ’Nİ AĞIRLADI Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, Silivri'nin Tarihi Kültürel Mirasını Koruma Eğitim ve Araştırma Derneği Başkanı Burak Mumcu ve yönetim kurulunu makamında ağırladı. Ziyarette, Silivri'nin zengin kültürel mirasının korunması ve gelecek nesillere aktarılması konuları ele alındı. BAŞKAN BALCIOĞLU SİLİVRİ’NİN TARİHİ DERNEĞİ’Nİ AĞIRLADI

Dernek Başkanı Burak Mumcu, Silivri'nin tarihi ve kültürel dokusunu korumak için yapılan desteklerden dolayı Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu'na teşekkür ederek, derneğin projeleri ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Mumcu, derneğin amacının Silivri'nin tarihi zenginliklerini koruyarak, bu mirası geleceğe taşımak olduğunu belirtti.

Başkan Balcıoğlu da yapılan ziyaretten memnuniyetini dile getirerek derneğin çalışmalarını takdirle karşıladığını belirtti. Balcıoğlu, "Silivri'nin tarihi ve kültürel değerlerini korumak bizim öncelikli görevlerimiz arasında yer alıyor. Seçim döneminde Silivri Tarihi Mirası Canlandırma Projesi’ni hayata geçirme sözü vermiştim. Proje kapsamında çalışmalarımıza başladık. Değirmen Durağı'ndaki tarihi Adem Hoca Çeşmesi’nin restorasyon çalışmalarımızı bitirmek üzereyiz. Silivri Tarihi Mirası Canlandırmak için Silivri Tarih Derneği ile iş birliği içinde çalışacağız" dedi.

Başkan Balcıoğlu, Silivri Tarih Derneği’nin çalışmalarına her zaman destek olacaklarını ve bu iş birliğinin Silivri'nin geleceği için büyük önem taşıdığını vurguladı. Ayrıca, dernek ile birlikte yürütülecek projelerin Silivri'nin tarihi ve kültürel mirasını daha da güçlendireceğini belirtti.

Dernek Başkanı Burak Mumcu, iş birliği için teşekkür ederek, “Silivri Belediyesi ile birlikte çalışmak, projelerimizi daha da ileriye taşıyacaktır. Başkan Balcıoğlu’nun destekleri bizim için çok değerli. Birlikte, Silivri’nin tarihi ve kültürel değerlerini korumak ve geleceğe taşımak için çalışacağız” dedi.