16 Haziran 2024, Pazar Güzel Sanatlar Akademisi Sertifika Töreni Gerçekleşti Silivri Belediyesi ve Nişantaşı Üniversitesi iş birliğiyle hayata geçirilen Güzel Sanatlar Akademisi’nin sertifika töreni ve müzik performans etkinliği, Selimpaşa Mahallesi’nde büyük bir coşku ve heyecanla gerçekleştirildi. Etkinlikte, öğrencilerin sergilediği sahne performansları ve drama gösterileri büyük beğeni topladı. Güzel Sanatlar Akademisi Sertifika Töreni Gerçekleşti

Silivri Belediyesi ile Nişantaşı Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenlediği Güzel Sanatlar Akademisi, yıl sonu sertifika töreni ve müzik performans dinletisi ile Selimpaşa Mahallesi’nde sanatseverleri bir araya getirdi. Etkinlik, Belediye Başkan Yardımcısı Emine Tarin ve Nişantaşı Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yeşer Yeşim Özer Yürür’ün açılış konuşmalarıyla başladı. Konuşmalarda, sanatın toplum üzerindeki olumlu etkileri ve bu tür projelerin önemine dikkat çekildi.

Belediye Başkan Yardımcısı Emine Tarin, konuşmasında Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu’nun selamlarını ileterek, “Bugün burada, siz değerli öğrencilerimizin bağlama, piyano, şan performansları ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin orkestra konseriyle bu yaratıcı çalışmaları izlemekten büyük mutluluk duyuyoruz. Sanata olan bağlılığınız ve gösterdiğiniz üstün gayret, Silivri’mizin kültürel yaşamını zenginleştiriyor ve bizleri gururlandırıyor,” dedi.

Kültür Müdürü Meral Türkmen Terlikçi ise, Güzel Sanatlar Akademisi’ndeki eğitimin öğrenciler üzerindeki olumlu etkilerine vurgu yaparak, “Çocuklarımızın gösterdiği gelişim ve performanslar bizleri gururlandırıyor. Sanata olan ilgi ve yeteneklerini keşfetmelerine yardımcı olmak bizim için büyük bir mutluluk,” ifadelerini kullandı.

Etkinlikte, drama eğitimi alan öğrenciler sahne gösterileriyle izleyicilere keyifli anlar yaşattı. Müzik performans dinletisinde ise, Silivri Güzel Sanatlar Akademisi öğrencileri bağlama, piyano ve şan performanslarıyla sahne aldı. Ayrıca, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin orkestra konserleri geceye renk kattı.

Gecenin sonunda, eğitim sürecini başarıyla tamamlayan öğrencilere sertifikaları, Belediye Başkan Yardımcısı Emine Tarin tarafından takdim edildi. Bu anlamlı tören, sanatın ve eğitimin bir araya geldiği başarılı bir gece olarak Silivri halkının hafızasında yer etti.