17 Mayıs 2024, Cuma Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, TÜRAM Lisesi'nin 19 Mayıs Etkinliklerine Katıldı Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, Silivri Belediyesi'nin kurduğu Özel Silivri Tarımsal Üretim Araştırma Merkezi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri ve öğrencilerinin düzenlediği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerine katıldı. Etkinlikte öğrenciler ve öğretmenlerle bir araya gelen Balcıoğlu, bayramın coşkusunu paylaştı ve gençlere hitaben bir konuşma yaptı. Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, TÜRAM Lisesi'nin 19 Mayıs Etkinliklerine Katıldı

Başkan Balcıoğlu, konuşmasında 19 Mayıs'ın önemine ve gençliğin ülke geleceğindeki rolüne vurgu yaptı:

"Sevgili Öğrenciler, Değerli Öğretmenler, Kıymetli Veliler ve Saygıdeğer Misafirler, Hepinizi en derin saygılarımla selamlıyorum. Bugün, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle burada, siz değerli öğrencilerimizle birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. 19 Mayıs 1919, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak Kurtuluş Savaşı'nı başlattığı ve milletimizin bağımsızlık mücadelesinin ateşini yaktığı tarihtir."

Atatürk'ün Gençliğe Verdiği Önem

Başkan Balcıoğlu, Atatürk'ün gençliğe verdiği önemi ve onların bu ülkenin geleceğinde oynayacakları kritik rolü dile getirdi:

"O mavi gözlü dev, o büyük lider nutuğa 19 Mayıs günü Samsun’a çıktığını belirterek başlar ve Nutuk, Gençliğe Hitabe ile sona erer. Yani, Büyük Atatürk, Samsun’da attığı o ilk adımı siz gençlere emanet etmiştir. Atatürk, bu anlamlı günü gençliğe armağan ederek, sizlerin bu ülkenin geleceğinde ne denli önemli bir rol oynayacağınızı bizlere göstermiştir. Atatürk’ün, 'Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve yaşatacak olan sizsiniz.' sözleri, sizler için bu ülkeyi taşıyacağınız aydınlık yarınların görev emridir."

TÜRAM Lisesi'nin Rolü

Başkan Balcıoğlu, TÜRAM Lisesi'nin tarım eğitimindeki önemine değinerek, öğrencilerin burada aldıkları eğitimle geleceğin lider üreticileri olacaklarını ifade etti:

"Silivri Belediyesi olarak, benim de meclis üyesi olduğum dönemde açtığımız TÜRAM Lisesi, tarım eğitiminde öncü bir rol üstlenmiş ve ülkemizde birçok belediyeye örnek olmuştur. Bu merkezde, sürdürülebilir tarım tekniklerini öğrenerek, geleceğin üretici liderleri olmanız için sizlere gerekli eğitim ve donanımı sunuyoruz. Bugün burada, sizlerin azmi, gayreti ve çalışkanlığı ile gurur duyuyoruz."

Gençlere Mesaj

Başkan Balcıoğlu, gençlere hitaben yaptığı konuşmada onların ülkemizin geleceği için ne kadar önemli olduklarını vurguladı:

"Sevgili gençler, sizler bu ülkenin yarınısınız. Bugün aldığınız eğitimle, geleceğin bilim insanları, mühendisleri, tarım uzmanları ve liderleri olacaksınız. Sizlerin gayreti, ülkemizin tarımsal üretimini artıracak ve sürdürülebilir bir geleceği inşa edecek. Sizlerden beklentimiz büyük. Ülkemizi ve dünyayı daha yaşanabilir hale getirmek için sorumluluk almanız, yeniliklere açık olmanız ve durmaksızın çalışmanız gerekmektedir. Sizler Atamızın bütün ümidim gençliktedir dediği gençlersiniz! Sizler onun açtığı yolda gösterdiği hedefe dinlenmemek üzere yürümeye karar veren gençlersiniz."

19 Mayıs Ruhunu Yaşatmak

Başkan Balcıoğlu, konuşmasını gençlere olan inancını ve 19 Mayıs ruhunu yaşatma arzusunu dile getirerek tamamladı:

"19 Mayıs ruhunu, Atatürk'ün gençliğe olan güvenini ve ülkemize olan sevdamızı her daim yaşatacağınıza inanıyorum. Sizlerle gurur duyuyor, başarılarınızın devamını diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, şimdiden 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nızı kutluyor, sizlere sağlıklı, mutlu ve başarı dolu bir gelecek diliyorum."