23 Temmuz 2024, Salı Silivri Belediyesi, AB Erasmus Projesi 4. Ulusötesi Toplantısını Prag’da Gerçekleştirdi Silivri Belediyesi tarafından yürütülen KA220-VET “An Innovative VET Perspective on Agriculture for Climate Change Adaptation” AB Erasmus projesinin 4. Ulusötesi toplantısı Prag, Çekya'da gerçekleştirildi. Toplantıya, Namık Kemal Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nden temsilciler katıldı. Silivri Belediyesi, AB Erasmus Projesi 4. Ulusötesi Toplantısını Prag’da Gerçekleştirdi

Silivri Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’nün yürüttüğü yürütülen KA220-VET “An Innovative VET Perspective on Agriculture for Climate Change Adaptation” AB Erasmus projesinin 4. Ulusötesi toplantısı Prag, Çekya'da düzenlendi. Toplantıya Türkiye’den Namık Kemal Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nden temsilciler katıldı. Ayrıca, Avusturya’dan BOKU Üniversitesi, Polonya’dan Polish Farm Üniversitesi ve Çekya’dan Eu&Pro Üniversitesi’nden temsilciler katılım sağladı.

27-28 Haziran’da Çekya ortaklarının ev sahipliğinde yapılan toplantıda, proje kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar, iklim değişikliği ile ilgili oluşturulan tarımsal metodolojiler ve proje çıktıları değerlendirildi.

Amaç İklim Değişikliğine Uyum Sağlamak

Proje hedefleri arasında iklim değişikliğine uyum sağlamak için tarım sektöründe yenilikçi eğitim yöntemlerinin geliştirilmesi yer alıyor. Silivri Belediyesi’nin öncülüğünde gerçekleştirilen proje kapsamında oluşturulacak eğitim müfredatıyla çiftçilere ve tarım öğrencilerine seminerler, çalıştaylar ve dijital içerikler sunulması amaçlanıyor. Proje bütçesinin 216.840,00 Euro olarak belirlenmesinin yanında projenin koordinatörlüğünü Silivri Belediyesi üstlendi. Silivri’nin tarımsal eğitiminde önemli bir yere sahip olan projenin yasal temsilcisi Bora Balcıoğlu, proje yürütücüsü ise Aslı Uçman olarak belirlendi.

Proje hakkında açıklama yapan Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, projenin önemine değinerek, “Bu proje ile iklim değişikliğine uyum sağlamak adına tarım sektöründe yenilikçi eğitim yöntemleri geliştireceğiz. Ortaklarımızla birlikte yürüttüğümüz bu çalışma, geleceğimiz için büyük önem taşımaktadır. Silivri Belediyesi olarak, tarımsal metodolojilerin geliştirilmesi ve bu konuda farkındalık yaratılması amacıyla projelerimizi hayata geçirmeye devam ediyoruz” dedi. Projenin Silivri’nin tarımına katkısının büyük olacağını belirten Balcıoğlu, tarımsal eğitimde kaliteyi artırmayı ve iklim değişikliğine karşı daha güçlü bir tarım sektörü oluşturmayı amaçlandığını kaydetti.




Haber Fotoğrafları
Hızlı Menü