12 Haziran 2024, Çarşamba Silivri Belediyesi, Orman İşletme Şefliği ve İBB İtfaiyesi ile Birlikte Tarla Yangınına Müdahale Etti Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, Çeltik Mahallesi’nde meydana gelen ve ormana sirayet eden tarla yangınına hızla müdahale eden Orman İşletme Şefliği, İBB İtfaiyesi ve Silivri Belediyesi Arama Kurtarma ekiplerine teşekkür etti. Ekiplerin koordineli çalışması sonucu yangın kontrol altına alındı ve büyük bir felaket önlendi. Silivri Belediyesi, Orman İşletme Şefliği ve İBB İtfaiyesi ile Birlikte Tarla Yangınına Müdahale Etti

Silivri Belediyesi Arama Kurtarma ekipleri, Orman İşletme Şefliği ve İBB İtfaiyesi ile koordineli bir şekilde çalışarak, Çeltik Mahallesi’nde çıkan ve ormana sıçrayan tarla yangınına başarılı bir şekilde müdahale etti. Bu iş birliği sayesinde, yangın hızlıca kontrol altına alınarak, toplam 80 dönüm alanın zarar görmesiyle sonuçlanan yangın daha geniş bir alana yayılmadan söndürüldü.

Başkan Bora Balcıoğlu, yangınla mücadelede gösterdikleri üstün çaba ve hızlı müdahalelerinden dolayı tüm ekiplere teşekkür ederek, “Orman İşletme Şefliği, İBB İtfaiyesi ve Silivri Belediyesi ekiplerimizin uyumlu ve hızlı müdahalesi sayesinde yangını kontrol altına almayı başardık. Bu koordineli çalışma, doğamızı koruma adına ne kadar etkili bir şekilde çalışabileceğimizi gösterdi” dedi.

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkların orman ve tarım alanlarında yangın riskini artırdığına dikkat çeken Başkan Balcıoğlu, vatandaşları uyardı: “Bu sıcak günlerde yangın riskine karşı daha dikkatli olmalıyız. Ormanlık ve tarım alanlarında piknik yapmaktan kaçınalım, cam şişe ve sigara izmariti gibi yangına neden olabilecek maddeleri atmaktan özenle kaçınalım. Hep birlikte doğamızı koruyalım.”

Yangında, 30 dönüm orman ve 50 dönüm tarım alanı olmak üzere toplam 80 dönüm alanın zarar gördüğünü belirten Balcıoğlu, bu tür felaketlerin önlenmesi için toplumun her kesiminin bilinçli ve sorumlu davranmasının önemine vurgu yaptı.

Silivri Belediyesi, orman ve tarım alanlarını korumak amacıyla yangın önleme ve müdahale çalışmalarını sürdüreceğini ve doğanın korunması için gerekli tüm önlemleri alacağını açıkladı.