27 Mayıs 2024, Pazartesi Silivri Belediyesi'nden Kadın Çiftçilere 80.000 Fide Desteği Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu liderliğinde yürütülen proje kapsamında, Mahalle Evleri'ndeki kursiyer kadınlara atalık tohumlardan yetiştirilen 80.000 adet fide dağıtılıyor. Bu fideler, yerel tarımı desteklemek ve gelecekte daha verimli hasatlar elde etmek amacıyla dağıtılıyor. Silivri Belediyesi'nden Kadın Çiftçilere 80.000 Fide Desteği

Selimpaşa Mahallesi'nde düzenlenen etkinlikte, kadın kursiyerlere fideler teslim edildi. Silivri Belediyesi Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi'nde özenle yetiştirilen fideler, kadın çiftçilerin üretim faaliyetlerine katkıda bulunacak.

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, etkinlikte yaptığı konuşmada, kadınların tarım sektöründe önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı. "Kadınlarımızın daha fazla üretim yapabilmesi ve emeklerinin karşılığını alabilmesi için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Kadın çiftçilerimize, üreticilerimize her zaman destek olmayı bir görev biliyoruz" dedi.

Başkan Balcıoğlu, ayrıca kooperatifleşmenin önemine dikkat çekerek, "Kooperatifçilik, üretici kadınlarımızın daha güçlü bir şekilde ayakta durmasını ve ürünlerini daha iyi pazarlamasını sağlayacaktır. Sizler kooperatifleşin, Bora kardeşiniz olarak ben üstüme ne düşüyorsa yapmaya hazırım" ifadelerini kullandı.

Tarımın Stratejik Önemi

Tarımın, ülkemizin en önemli gelir kaynaklarından biri olduğunu belirten Balcıoğlu, "Ekonomik yönden güçlü olan devletlerin büyümesinde, tarımı bir endüstri konumuna getirmelerinin büyük payı bulunmaktadır. Bu nedenle, sizlerin daha fazla üretim yapabilmesi ve emeğinizin karşılığını alabilmesi için çalışıyoruz" dedi.

Geleceğe Yatırım

Silivri'nin verimli topraklarını en iyi şekilde değerlendirmek için çalışmalarını sürdüren Silivri Belediyesi, atalık tohumlardan yetiştirilen fidelerle geleceğe yatırım yapıyor. "Atatürk'ün 'Milli ekonominin temeli tarımdır' sözü doğrultusunda hareket ederek, tarım sektörünü yeniden canlandırmak ve siz değerli çiftçilerimizin yanında olmak için çalışıyoruz" diye ekledi Balcıoğlu.

Etkinlikte kadın kursiyerlere dağıtılan fidelerle, Silivri'nin tarımsal üretiminin artması ve yerel ekonominin güçlenmesi hedefleniyor. Başkan Balcıoğlu, "Emekleriniz ve alın terinizle, bu toprakların bereketini artırıyorsunuz. Silivri Belediye Başkanı olarak, siz kadınlarımızın her zaman yanınızda olacağımı ve sizlere her türlü desteği sağlayacağımı vurgulamak istiyorum" diyerek konuşmasını sonlandırdı.