26 Temmuz 2024, Cuma Silivri'de İETT İlçe Buluşması Düzenlendi İETT Genel Müdürlüğü tarafından, Silivri Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iş birliğiyle İETT İlçe Buluşması düzenlendi. Silivri'de toplu ulaşım hizmetlerinin geliştirilmesi amacıyla gerçekleştirilen çalıştaya Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, muhtarlar, ilçenin ulaşım paydaşları, İETT Genel Müdürü İrfan Demet ve İETT’nin üst yönetimi katıldı. Silivri'de İETT İlçe Buluşması Düzenlendi

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, İETT İlçe Buluşması'nda konuşma yaptı. Başkan Balcıoğlu, İETT'nin 153 yıllık köklü geçmişine vurgu yaparak bu tecrübenin toplu ulaşım sorunlarının çözümünde büyük önem taşıdığını belirtti. Ayrıca, Silivri’nin geniş coğrafyasının ve trafik yoğunluklarının bu tür toplantılara olan ihtiyacı artırdığını ifade etti.

Başkan Balcıoğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımcı demokrasi anlayışını benimseyerek bu tür toplantıların düzenlenmesine öncülük ettiği için teşekkürlerini sundu ve İmamoğlu'nun selamlarını iletti. "Toplu taşıma, özellikle yazlık nüfusun hafta sonları 1 milyona ulaştığı ilçemizde hayati önem taşıyor. İETT'nin bilgi birikimi ve tecrübesiyle, Silivri’nin ulaşım ihtiyaçlarına yönelik çözümler geliştirmeyi amaçlıyoruz" dedi.

İETT Genel Müdürü İrfan Demet ve ekibinin, vatandaşların taleplerini dinlemek ve çözüm üretmek amacıyla Silivri’de olduklarını ifade eden Balcıoğlu, toplu ulaşım sorunlarına katılımcı bir yaklaşımla çözümler üretmeye devam edeceklerini belirtti.

Başkan Balcıoğlu, "Silivri'nin ve İstanbul'un toplu ulaşım sorunlarına en iyi çözümleri bulmak için hep birlikte çalışacağız. Silivri Birlikte Güzel!" sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

İETT Genel Müdürü İrfan Demet, Silivri'nin ulaşım sorunlarını çözmek için kararlı olduklarını belirtti. Demet, Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu ve ekibine teşekkür ederek, "İstanbul'umuzun en güzel ilçelerinden birindeyiz ve İETT ailesi olarak bugün burada sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu'nun katılımcı vizyon anlayışıyla buradayız. Sorunları yerinde incelemek, ilk ağızdan dinlemek, çözüm önerilerini almak ve Silivri'nin ulaşımına katkı sağlamak amacıyla toplandık. Silivri'nin acil ihtiyaçlarını tespit edip, en kısa sürede bu ihtiyaçlara cevap vermek için tüm ekibimizle birlikte buradayız" dedi

 

Ulaşım Planlama ve İstatistikler

Çalıştayda, İETT Genel Müdürlüğü Ulaşım Planlama Daire Başkanı Yusuf Limon’un sunumuyla devam edildi. Limon, İstanbul genelinde 832 hat ile hizmet verdiklerini, toplamda 6500 civarında aracın her gün hizmete çıktığını ve günlük 62,000 sefer planladıklarını belirtti. Avrupa yakasında ise 3,100 aracın 464 hat ile hizmet verdiğini, günlük 35,000 sefer planlanarak 2.2 milyon yolculuk gerçekleştirildiğini ve toplamda 580,000 km mesafe kat edildiğini aktardı.

Silivri İlçesi için konuşan İETT Ulaşım Planlama Daire Başkanı Yusuf Limon, "Burada toplamda 10 hatla çalışıyoruz. 83 aracımız görevli ve her gün 500'ün üzerinde sefer planlıyoruz. Silivri'de 108'i kapalı olmak üzere toplamda 243 durağımız bulunuyor. Nüfusun yoğunlaştığı bölgeleri dikkate alarak planlamalar yapıyoruz. Örneğin, Yeni Mahalle 45,000 civarında bir nüfusa sahip ve en yoğun mahalleler arasında yer alıyor.” dedi.

Yusuf Limon, Silivri ilçesindeki hareket eden nüfusun %38'lik kısmının Silivri ve Büyükçekmece içinde kaldığını belirtti. Ayrıca, Silivri’den kalkan ve buradan geçen hatların 9 tanesinin doğrudan Silivri ilçesinin içinden kalktığını ifade etti. 2019-2024 yılları arasında erişilebilirlik oranının %54.3’ten %58.5’e çıkarıldığını, kapalı durak sayısının 24’ten 108’e, sefer sayısının ise 415’ten 502’ye yükseltildiğini söyledi.

Silivri Otogarı’nı Aktarma Merkezi Yapma Hedefi

Son olarak, Silivri otogarını bir aktarma merkezi olarak kullanmayı ve tüm hatları burada toplamayı hedeflediklerini belirten Yusuf Limon, bu çalışmayı belediye ile birlikte detaylandırarak daha verimli hale getirmeyi planladıklarını ifade etti.

Yusuf Limon'un konuşmasının ardından katılımcıların öneri ve istekleri dinlenerek cevaplandırıldı ve çalıştay sona erdi.

 




Haber Fotoğrafları
Hızlı Menü